Museums Discovery Centre

The client
The Museums Discovery Centre provides open storage exhibition for the Museum of Applied Arts and Sciences, the Australian Museum and Sydney Living Museums. 

 

The brief
To create a compelling visitor experience that spoke to the unique nature of an open storage collection. Transforming a storage environment into a consumer facing environment that suits audiences of all ages.

 

Our solution
This project involved working with the three institutions to deliver wayfinding strategy and signage, placemaking graphics, identity design and brand guidelines that will transform a warehouse facility into a memorable experience for visitors. 

Working with BVN Architecture the space is significantly enhanced to provide a dynamic setting for the combined collections of the three institutions.

The Citizen concept focused on the visitor experience as being behind the scenes and opening large crates to discover what is inside.